Home-pagina E-mail Overzicht cursussen en workshops Download-pagina Nieuwsbrief Agenda workshop
Massage en Natuurgeneeskundige Praktijk PTS Drechtsteden


Mag ik mij voor stellen Jeannet van de Nadort

ik heb in 2014 mijn diploma acupunctuur behaald na een studie enkele jaren. In 2010 heb ook de opleiding APS therapie waar ik deze goed kan combineren met acupunctuur. Daarbij doe ik nog diverse andere behandel methode samen met mijn man Cees van Malssen die al jaren een praktijk.
Nu ik acupunctuur heb gedaan kunnen wij de mensen meer aan bieden en een beter inzicht krijgen in de klachten die men heeft.
als u meer wilt weten kunt u altijd naar de website gaan of u kunt ons ook telefonisch bereiken deze info staat op de achterkant van de folder.
Wij zijn een natuurgeneeskundige praktijk we zijn lid van de LVNG en de Zhong. Hierdoor worden de behandelingen vergoed of gedeeltelijk door de meeste zorgverzekeraars

Wat is acupunctuur

Letterlijk betekent acupunctuur: het prikken met een naald (acus = naald, pungere = prikken). Acupunctuur is de behandelwijze waarmee men met gebruikmaking van zeer dunne naaldjes, op diverse plaatsen in het lichaam, klachten vermindert door het vergroten van de eigen lichaamsweerstand.
Het is goed om te weten dat Acupunctuur al vele duizenden jaren word toegepast om klachten te verlichten.
Tevens is gebleken dat er ziekten mee te voorkomen zijn.
In de Acupunctuur heeft een gezond mens harmonie tussen Yin en Yang.
Langdurige verstoring van deze harmonie kan leiden tot ziekten en/of klachten.
De Acupuncturist zet zich in om de balans te herstellen.
Er zijn zoveel klachten waar een acupucterist u mee kan helpen te veel om op te noemen neem de telefoon op en bel ons dan kunnen wij u vertellen of we iets aan uw klachten kunnen doen en we staan u graag te woord.

Moxa

Moxa is een onderdeel van de Traditionele Geneeskunde.
Moxa is een techniek waarbij een moxa sigaar of staafje word gebruikt, het kruid word aan gestokenen en tot ontbranding gebracht om de betreffende acupunctuurpunten op deze manier te stimuleren.
Er zijn verschillende toepassingen mogelijk : rechtstreeks op de huid maar er zijn ook acupunctuur naalden met moxa. Zowel acupunctuur als Moxa is in staat om het functioneren van de organen en meridianen te bevorderen en Qi en Bloed te reguleren. Beide hebben hun specifieke kenmerken, maar ze kunnen in combinatie worden toegepast.
Moxa kan worden toegepast als er sprake is van de toestand 'Koude'.

Cupping

Koppen zetten (cupping) is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas of plastic wordt aangebracht op het huidoppervlak.
Door de kop kortstondig te verwarmen of door knijpen in de plastic cup ontstaat er vacuümkracht, plaats het lokaal op de huid.
Het doel is om Wind-Koude te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen.
Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn.
Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen.
Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden.
De Chinese geneeskunde beschouwt deze roodheid als locale bloedstagnatie.
© PTS Drechtsteden